Kampagne
logo
RABAT PÅ GARDEROBETJEK
Opdag snit, der flatterer din kropsform og lær nye måder at style dit tøj på. Brug accessories til at sætte prikken over i'et og skab et unikt look. Få hjælp til at opgradere din garderobe ved at booke et garderobetjek - lige nu med 20% rabat.
Se mere
banner
Om os      Faq       Kontakt     Services
DK-3400 Hillerød (+45) 29 25 91 29
title image

Hvad er min stil?

Hvad er min stil?

En guide til at finde din personlige stil

Der er så mange muligheder og trends, at det kan være svært at finde ud af, hvad der passer til dig. Men ved at finde din personlige stilkerne, vil du opdage hvem du er rent stilmæssigt og ikke mindst lære, hvordan du kan navigere i alle de valgmuligheder der er. Stilkernerne er udtryk for syv forskellige stilarter, der kan hjælpe dig med at identificere din stilretning og finde det tøj, der passer bedst til din personlighed. Når du har fundet din stilkerne, vil du lære dig selv bedre at kende og forstå, hvorfor du tiltrækkes af bestemte styles.

Hvad betyder en stilkerne?

Stilkernerne refererer til syv forskellige stilretninger: Feminin, Klassisk, Casual, Rå, Minimalistisk, Boho og Retro. Ingen af disse stilretninger er bedre eller mere interessante end andre. Stilkernebeskrivelserne er stiliserede for at gøre dem lettere at forstå. Selvom du har en stram cocktailkjole kan du med andre ord stadig have en afslappet stilkerne eller hvis du har en feminin blondeskjorte, så kan du stadigvæk have en rå stilkerne. Disse items vil bare ikke være blandt de mest markante kendetegn i din garderobe.

Hvad kan du bruge din stilkerne til?

Brug din stilkerne som en guide til at føle dig mere selvsikker og bevidst om din stil. Når du har identificeret din stilkerne, vil det være lettere at finde tøj, som du vil føle dig godt tilpas i. Samtidig vil du lettere kunne eksperimentere med nye stylingmuligheder ud fra din eksisterende garderobe. Det vil hjælpe dig med at shoppe mere målrettet og undgå at købe det forkerte. Eksempelvis kan du lave en regel om, at der altid skal være mindst ét element af din stilkerne i dit outfit. Når du altid har ét element af din stilkerne på, kan du sammensætte outfits med tøj fra andre stilkerner og stadig føle dig tilpas.

Find din stilkerne?

Læs beskrivelserne af stilkernerne og find ud af hvilken stilkerne der afspejler det tøj du har. Ca. 80% af dit tøjvalg passer til én af de 6 stilkerner for mænd eller 7 for kvinder. Din stilkerne definerer altså, hvad der overordnet karakteriserer dit valg af tøj. Du kan også tage stilkernetesten her:

Der er 7 stilkerner til kvinder og 6 til mænd:

FEMININ Kvindelig, romantisk, yndefuld, romantisk og sart

KLASSISK Professionel, formel, traditionel, konservativ, stilren og business-like

CASUAL Behageligt, fleksibelt, praktisk, enkelt, uformelt, streetwear og sporty.

MINIMALISTISK Enkel, ren, simpel og underspillet, detaljer

RETRO Farverig, nostalgisk, eklektisk og vintageagtig.

BOHO Fri, kreativ, naturlig, eksperimenterende og fleksibelt

Edgy, usleben, uspoleret, sej og cool og rebelsk

Beskrivelse af de 7 stilkerner

Feminin stilkerne

Den Feminine stilkerne er kvindelig, piget, romantisk og sart. Den moderne udgave af den feminine stil blev populær i 1950’erne og har siden været en vigtig del af modeverdenen. Den feminine stilkernes garderobe har et blødt og fint udtryk og er kendetegnet ved delikate og feminine farver, stoffer og former. Tøjet er elegant, blødt og feminint. Stilen er ofte romantisk og indeholder ofte smukke blonder, blomsterprint, pastelfarver og draperinger.

Hvad kan den feminine stilkerne lide

Du har et udvalg af kjoler, nederdele, bluser og toppe, der fremhæver din feminine kurver og tilføjer elegance til dit look. Du elsker feminine detaljer på tøjet, såsom læg, pufærmer, draperinger og hulmønstre, og måske endda blonder, chiffon, tyl, satin og flæser. Du finder også en vis tiltrækningskraft i mønstre med blomster og pailletter. Selvom du også går med bukser og jeans, så føler du dig bedst tilpas i kjoler og nederdele.  Du vil typisk have forskellige sko, såsom pumps, ankelstøvler med hæl eller sandaler med bånd, stiletter og ballerinasko. Noget du ikke har er baggy bukser, streetwear og sneakers i din garderobe, det er ikke lige dig.

Farver

Farverne er ofte raffinerede og klassiske, pastelfarver, rød, lyserød, hvid, beige og marineblå.

Materialer

Materialevalget er også vigtigt, og du foretrækker silke, kashmir, mohair, bomuld, hør og denim.

Pasform

Når det kommer til pasform, så er tøjet ikke for stramt eller for løst, men veludskåret og beskedent.

Accessories

Du kan lide at bruge smykker, halskæder, armbånd og øreringe, der er delikate og traditionelle.

Eksempler på feminine mærker

Coster Copenhagen, Ganni,

Feminine stilikoner

Caroline Fleming, Katie Holmes, Taylor Swift, Eva Mendez, Emma Stone, Blake Lively

Klassisk stilkerne

Den klassiske stilkerne kendetegnes ved at være traditionel, noget konservativ, stilren og business-like. Hvis du hører til i den klassiske stilkerne, foretrækker du en tidløs, enkel og elegant garderobe, der fokuserer på kvalitet, snit og materialer. Din stil er sofistikeret, men alligevel afslappet, og du foretrækker tøj, der kan bruges i flere år fremover. Tøj i den klassiske stilkernes garderobe har en simpel og enkel stil uden for mange detaljer.

Hvad kan den klassiske stilkerne lide

Jakkesæt, tweedjakker, skræddersyede jakker, poloskjorter, trenchcoats, klassiske hvide skjorter, rullekravebluser, V-pullover, cardigans. Kvinder har for det meste den lille sorte kjole, læderstøvler stiletter og flade sko. Den klassiske mand foretrækker sko med et tidløst og enkelt design, der er lavet af kvalitetsmaterialer. Samlet set foretrækker den klassiske mand sko med et tidløst og enkelt design. Det er ikke lige den klassiske kvinde eller mand, at gå med slidt tøj eller biker- og cowboystøvler, vilde mønstre og flagrende gevandter.

Farver

Når det kommer til farver, så er de ofte neutrale, som hvid, elfenben, beige, sort, marineblå osv. Dog kan du til tider godt lide at spice tingene lidt op med en jakke eller (som kvinde) en kjole i en pangfarve.

Materialer

Du foretrækker ægte materialer som silke, kashmir, uld, læder og bomuld.

Pasform

Pasformen er vigtig for dig, og du vil have tøjet til at sidde perfekt. Det må hverken være for stramt eller for løst, men veludskåret og figursyet.

Accessories

Når du bruger accessories, så er det enklet, men stadig markant. For både mænd og kvinder med en Klassisk stilkerne er f.eks. en stor sølvmanchet eller et stort flot ur eksempler på de accessories, du kan lide.

Eksempler på Klassiske mærker til mænd og kvinder

By Malene Birger, Armani, Matinique, Tiger of Sweden, Hugo Boss, Ralph Lauren, Burberry

Klassiske stilikoner

Kvinder: Pernille Teisbæk, Kate Middleton, Natalie Portman

Mænd: Mads Mikkelsen, David Beckham, George Clooney

Casual stilkerne

Casual stilkernen er behagelig, enkel, sporty, komfortabel, fleksibel og praktisk. Når du har en casual stilkerne elsker du tøj, der føles behageligt og afslappet. Dit tøj er kendetegnes ved løsere pasformer og behagelige stoffer, og du går altid efter en enkel og afslappet attitude. Det vigtigste for dig er at føle dig godt tilpas i dit tøj og komfort er nøgleordet.

Hvad kan casual stilkernen lide

Du har en forkærlighed for basistøj uden for mange detaljer. T-shirts, striktrøjer, sneakers, vandrestøvler, gummistøvler, hættetrøjer og løse bukser er en del af din garderobe. Hvis noget tøj sidder til, så skal der helt sikkert være lycra i det eller det skal på anden vis være meget fleksibelt og behageligt at have på.

Selvom du går efter et afslappet look, betyder det ikke, at du ikke også kan klæde dig smart og stilfuldt. Som kvinde med en casual stilkerne kan sagtens også have kjoler og nederdele, i en casual og uhøjtidlig stil. Nogle med en casual stilkerne kan have en forkærlighed for sportstøj og athleisure-tøj, der både er funktionelt og stilfuldt eller streetwearn med styles som oversized t-shirts, hoodies og sneakers.

Med en casual stilkerne har du ikke tøj i stive materialer, figursyet tøj, som du ikke føler, du kan bevæge dig i. Tøj, der er for fint eller for klassisk nobelt. Du kan dog godt have en habitjakke, som du til tider bruger til at stramme op på det afslappede. Som kvinde har du nok ikke mange meget høje stiletter, stramme corsager og bling-bling. 

Farver

Når det kommer til farver, går du ofte efter klassiske og neutrale farver, men du er ikke begrænset til dem. Dit tøj består af materialer som denim, linned, lycra, uld, blødt læder og bomuld. Du kan godt lide bomuld, fløjl og velour, men også mere syntetiske sportsmaterialer som mikrofiber og viskose.

Pasform

Pasformen af dit tøj er vigtigt for dig, det er vigtigt for dig, at dit tøj ikke strammer, men føles blødt og behageligt, men det må heller ikke være for løst.

Accessories

Du bruger sjældent mange accessoires. Men når du er mere modig, sætter du accessories til, der er i skrap kontrast til din kerne, for eksempel meget boheme, feminine eller rå.

Eksempler på casual mærker til mænd og kvinder

Nike, Adidas, Patagonia, Calvin Klein, Levi’s, Weekday, Tommy Hilfiger, Carhartt og The North Face, Arket, HM

Casual stilikoner

Kvinder: Jennifer Aniston, Mila Kunis, Anine Bing.

Mænd: Ryan Gosling, Nikolaj Coster-Waldau, Idris Elba.

Minimalistisk stilkerne

Den minimalistiske stilkerne har en enkel, ren, simpel og underspillet stil, der er kendetegnet ved unikke og arkitektoniske linjer og silhuetter. I stedet for at tilføje farver, mønstre og accessories, gøres outfits mere interessant ved at bruge unikke former eller uventede kombinationer eller detaljer.

Den minimalistiske stilkernes tøj kendetegnes ved mange flotte og anderledes detaljer, som man får øje på, når man kigger en ekstra gang på designet. Designet er altid trendy, men råber ikke på opmærksomhed.

Hvad kan den minimalistiske stilkerne lide

Ensfarvet tøj i underspillet design med flotte detaljer, som er meget bevidst udvalgt. Ellers har du lidt af hvert – og når man kigger ind i dit skab, er der “ro” og noget nedtonet trendy over udvalget. Du er med på tendensen, men skilter ikke med det. Flotte og overraskende, men dog underspillede detaljer ved designet. Her er ikke noget bling-bling, lyserødt strutskørt eller stormønstrede Marimekko-kjoler. Tøjet må godt være trendy, men igen på en underspillet måde.

Farver

I stedet for at tilføje farver, mønstre og accessoires, gøres outfits mere interessante ved at bruge unikke former eller uventede kombinationer. Farverne er ofte klassiske og neutrale som hvid, elfenben, sort, marineblå, osv. Men man vil alligevel kunne finde et par styles i en stærk farve, som selvfølgelig også er nøje udvalgt.

Materialer

Tøjets materialer spænder vidt, men inkluderer ofte silke, kashmir, uld, denim og bomuld.

Pasform
Du kan bedst lide at tøjet er godt skåret, så det sidder flot på kroppen. Det vil ofte have en slank pasform, men ikke for løst eller for stramt.

Accessories

Det er ikke typisk for dig med en minimalistisk stilkerne bruge mange smykker eller accessories. Den minimalistiske stil handler netop om at holde tingene enkle og nedtonede, og at undgå at overvælde eller distrahere fra det overordnede look. Ofte vil en minimalistisk tilgang til accessories være at vælge få, men nøje udvalgte items, der kan give et diskret og elegant touch til ens look, uden at tage fokus 

Eksempler på minimalistiske mærker til mænd og kvinder

COS, Arket, Filippa K, Norse Projects, Selected Homme/Femme, Wood Wood, Bruuns Bazar og COS

Minimalistiske stilikoner

Kvinder: Gwyneth Paltrow, McCartney, Pernille Teisbaek, Rosie Huntington-Whiteley.

Mænd: Eddie Redmayne, Rami Malek

Retro stilkerne

Retro stilkernen kendetegnes ved at være farverig, nostalgisk, eklektisk og vintageagtig. En stil, der er inspireret af ældre tiders mode og tøj, med genbrugte og antikke eller nye fund og elementer. Retrostilen kan variere afhængigt af den specifikke periode, der er inspireret af, og kan omfatte designelementer som polkaprikker, farverige geometriske mønstre, pastelfarver, skinny jeans og støvler med høje hæle. Mange designelementer og mønstre i retrostilen bliver især hentet fra 1940’erne til 60’erne, men også nyere årtier. Generelt er retro-æstetikken en eklektisk blanding af gamle stilarter kombineret med moderne elementer, der indfanger tidligere årtiers ånd.

Hvad kan retro stilkernen lide

Dig der kvinde og har en retro stilkerne elsker swingkjoler, nederdel og tætsiddende bluser, gerne med blonder, polkaprikker eller andre retro-design. Pencil skirts ofte lavet af stof som tweed eller uld. Bomuldsskjorter som var populære i 1950’erne og 1960’erne ofte i et print eller et retro-mønster og kan have en skjortekrave eller en rund halsudskæring.

Som mand med en retro stilkerne går du efter at kombinere elementer. Du vil blive tiltrukket af buttondown skjorter, poloshirts, og skjorter med retro mønster eller striber, bomberjakker, denimjakker, bredbenede bukser, slim fit-bukser, højtaljede bukser, fløjlsbukser og ternet bukser.

Farver

Farverne i retro stil kan variere meget, men de er ofte dristige og indeholder farvekombinationer, der ikke er trendy i øjeblikket.

Materialer

Det materiale, som tøjet er lavet af, varierer også afhængigt af den periode, som tøjet er inspireret af.

Pasform

Tøjets pasform afhænger af æraen, men tendensen er at fremhæve taljen og fejre en kurvet kropstype.

Accessories

Accessories i retro stil kan enten være klassiske eller skøre.

       

Eksempler på retromærker:

Kvinder: Mondo Kaos, Unique Vintage, ModCloth, Banned Retro, Hell Bunny, Lady V London, 4funkyflavours

Mænd: Mads Nørgaard, Wood Wood, Levi’s Vintage Clothing, Dr. Martens, Fred Perry, Phil’s Vintage, River Island, 4funkyflavours

Retro stilikoner

Kvinder: Lana Del Rey, Zooey Deschanel, Christina, Hendricks, Eva Mendez

Mænd: Pharrell Williams, Bruno Mars og Harry Styles

Boho stilkerne

Boho stilen kendetegnes ved at være fri, kreativ, naturlig, eksperimenterende og fleksibel, stilen er inspireret af bohemekulturen, sigøjner -og præriestilen, men har sin egen unikke stil principper. Bohostilen er en moderne fortolkning af flowerpower bohemen-livsstilen fra 60’erne og 70’erne, men er mere afslappet og behersket. Det er en stil, der giver plads til selvudtryk og hvor man kan være sig selv.

Hvad kan boho stilkernen lide

Når du har en Boho stilkerne og er kvinde blive du tiltrukket af lange kjoler, tunikaer, frynser, pels, fjer og mønster, men også trendy elementer som cropped toppe, denim shorts, støvler med frynser, flarebukser og harem bukser. Når man har en bohostilkerne som mand, er man typisk tiltrukket af løstsiddende t-shirts eller tanktoppe i naturlige farver eller med blomster, oversized skjorter i bomuld eller en bondeskjorte i hør, baggy jeans eller chinos, jakker i denim eller læder, alt i en afslappet pasform og med et lidt slidt udseende.

Farver

Farverne kan variere meget, men er ofte dristige versioner af naturlige farver, som sennep, rød og grøn (terrakotta, bordeaux, smaragd og safir og andre toner af ædle metaller og sten) samt mange neutrale farver som jordfarver, hvid, creme og brun. Teksturer, mønstre er spraglede og mønstre og tekstur er inspireret af 60’ers og 70’ers mode, sigøjnerstilen og præriestilen.

Materialer

Tøjets materiale er naturlige materialer som bomuld og uld og ofte teksturerede og består af hækling, pels (ægte eller falsk), ruskind, blonder og filt. Nøglestykker er ekstremt detaljerede og kan have ting som broderi, snørebånd eller frynser.

Pasform

Tøjet har ofte en løs pasform som bevæger sig væk fra kroppen og som har en blød, bevægelig og naturlig form.

Accessories

Kvinder: Mange accessories, lag af halskæder, ringe, hatte, fjer, chunky eller lag af armbånd. Mænd: Bredskyggede hatte, som f.eks. fedoraer eller bucket hats. Accessories i naturlige materialer, som f.eks. læderarmbånd eller halskæder med træ- eller stenvedhæng.

Eksempler på boho mærker:

Kvinder: Baum und Pferdgarten, Black Colour, Buch Copenhagen, Odd Molly, Cabana Living, Marta du chateau, Free People og Boho Love

Mænd: Free People, NN07,

Boho stilikoner

Kvinder: Helena Christensen, Jessica Alba, Rachel Zoe, Cher, Beyoncé

Mænd: Johnny Depp, Lenny Kravitz, Orlando Bloom, Colin Farrell.

Rå stilkerne

Den rå stil er edgy, usleben, uspoleret, cool rebelsk. Stilen stammer fra punk-, metal- og rocker-stilen og har sin oprindelse i den alternative grunge-rock-kultur fra 1990’erne. Den er kendetegnet ved dens skarpe kanter og rå attitude og der er noget rock ‘n’ roll over designet og tøjet må aldrig være for pænt.

Det er vigtigt at bemærke, at den rå stil ikke er synonym med en rodet og tilfældig stil. Tværtimod vil den rå stil være velovervejet, og der vil være fokus på detaljerne, for at skabe en rå og sofistikeret look.

Hvad kan rå stilkerne lide

Flere forskellige slags jeans, gerne slidte jeans eller jeans-lignende bukser, læderjakker, masser af T-shirts, , læderjakker, bikerjakker, band-t-shirts og støvler. Tanktoppe, cowboystøvler, læderarmbånd og sølvsmykker, evt. blandet med lidt streetwear. Med en Rå stilkerne kan du godt lide tøj, der har lidt kant og ser “brugt” ud uden nødvendigvis er det. Evt. Læder, sølv og nitter. Man vil nok ikke finde traditionelle klassiske jakkesæt og tøj, der er for pænt i dit klædeskab; og hvis du er kvinde, har du nok ikke meget af flæser, blonder og blomstrede ting, flade ballerinasko og perleøreringe.

Farver

Farver domineres af sort, men kan også inkludere kølige neutrale farver (hvid og grå), marineblå, rød og armygrøn. Selvom ensfarvede farver er mest almindelige, bruges mønstre som camouflage eller dyreprint.

Materialer

Tøjets materiale består af grove materialer som læder, denim, bomuld (t-shirts), plastik, satin, pels, nitter, lynlåse og sølvfarvede metaldele.

Pasform

Tøj kan både sidde tæt til kroppen eller have en mere løs pasform.

Accessories

Rå smykker som læderarmbånd, sølvsmykker og grove bælter evt. med nitter.

Eksempler på Rå mærker til mænd og kvinder

Diesel, G-Star, Levi’s, Won Hundred, BLK DNM, The Kooples, Resteröds

Rå stilikoner

Kvinder: Kate Moss, Gwen Stefani, Amy Winehouse

Mænd: Jared Leto, Dave Grohl

Hvis du vil lære mere om din stilkerne og hvordan du bruger den viden, kan du f.eks. booke et garderobetjek.

De kendtes stilkerner

.