Kampagne
logo
RABAT PÅ GARDEROBETJEK
Opdag snit, der flatterer din kropsform og lær nye måder at style dit tøj på. Brug accessories til at sætte prikken over i'et og skab et unikt look. Få hjælp til at opgradere din garderobe ved at booke et garderobetjek - lige nu med 20% rabat.
Se mere
banner
Om os      Faq       Kontakt     Services
DK-3400 Hillerød (+45) 29 25 91 29
title image

Fashion trends efterår/vinter 2023/24

Fashion trends efterår/vinter 2023/24

Når designere skaber kollektioner til et modeshow, bryder de ofte rammerne for, hvad der er hverdagstøj. Modeshows er designernes lærred, hvor de maler med stoffer og drømme, hvilket kan resultere i kreationer, der er mere kunst end beklædningsgenstande.

I en verden, hvor den økonomiske realitet har påvirket selv de mest luksuriøse sektorer, begynder mange at spørge: “Skal mode virkelig være så ekstravagant?” Dette har ført til en form for mode-opvågning. Flere designere har vendt blikket indad og fundet inspiration i hverdagens realiteter. De har ikke kun omfavnet det ægte og det ærlige, men de har gjort det til en kunstform. På podierne har vi set en æra, hvor mode spejler verden omkring os.

Glem glitrende gallakjoler og festtøj. Efterhånden som vi bevæger os væk fra COVID-19’s efterdønninger, er trenden skiftet til mere stilrene, anvendelige og dog luksuriøse designs. Dette efterår og vinter har modeverdenen været en hyldest til veludførte snit, essentielle beklædningsgenstande og enkelthed i design, hvilket cementerer, at “elegant enkelhed” utvivlsomt er en af årets mest prominente trends.

RØD

Vi vil altid gerne vide hvad ‘sæsonens farve’ er, og selvom pink stadig er populær takket være Barbie-filmen, er der ingen tvivl at den virkelige trendy farve for efteråret/vinter er rød.

STYLETIPS: Match en rød top med et par jeans, nederdele eller bukser i en neutral farve som grå, hvid eller beige. Dette skaber en flot kontrast og fremhæver den røde farves dybde. En rød jakke kan tilføre lidt liv til dit outfit, især i de koldere måneder. Hvis du ikke er helt klar til at gå all-in på rødt, kan du starte med røde accessories som en taske, sko eller bælte. Prøv at kombinere rød med andre farver; f.eks. en rød nederdel sammen med en pink top og blå sko for et sprudlende og moderne look. Er du usikker på at bære rødt tøj, kan du altid introducere farven gennem makeup, som rød neglelak eller læbestift.

MIDI-NEDERDEL

Midi-nederdele er en af efterårets dominerende modetrends for 2023. Det kan kræve lidt øvelse at style dem korrekt, da de kan påvirke kroppens proportioner. Ukorrekt styling kan skabe en illusion af kortere ben. Det er vigtigt at finde den variant, der passer bedst til din personlige stil. Prøv at kombinere dem med støvler eller sneakers og en oversize blazer.

STYLETIPS: Midi-nederdele er særligt trendy i plisserede varianter og som cirkelskørt. Et par høje hæle, hvad enten det er stiletter, pumps eller støvler, kan få benene til at syne længere. For et mere afslappet look kan du vælge loafers eller stilfulde sneakers. En tætsiddende top som en bodysuit eller en kortærmet bluse kan skabe en flot kontrast til den mere løstsiddende midi-nederdel, hvilket fremhæver taljen og din figur. En crop top, der viser en smule af maven, fungerer særligt godt, hvis du har en kort overkrop, da det får dine ben til at syne længere. En figursyet sweater i blød strik eller en bluse med rullekrave kan være et dejligt valg til efterårs- og vintermånederne.

DOUBLE DEMIN

I efteråret er trenden med dobbelt denim populær, hvilket betyder, at du vælger en top i samme denimfarve som dine jeans. Det lader til, at jeans i 2023 ikke kan være vidde nok; wide leg-jeans er en naturlig forlængelse af 2000’ernes mode, som stadig er tydeligt repræsenteret i modebilledet.

STYLETIPS: Udover trenden med dobbelt denim kan du style dine wide leg jeans med en crop top for at opnå et trendy outfit. En tætsiddende top, som f.eks. en body eller en bluse, kan skabe en kontrast til de løse wide leg jeans og fremhæve din talje. En blazer eller en silkebluse kan tilføre et mere formelt og professionelt præg. En simpel tanktop kombineret med en let jakke eller en kimono er et afslappet valg, der passer godt til wide leg jeans.

STEMNINGSFULDE BLOMSTER


Blomstermønstre, både de fine broderede og de tredimensionelle, er fortsat i fokus denne efterårssæson. Vi ser nu mere afdæmpede nuancer af blomstermønstre, der præger catwalken for efterår/vinter 2023. Hvad enten det er en enkelt blomst eller et helt blomsterhav, tilbyder de en skøn mulighed for at opfriske garderoben midt i de kølige vinterdage.

STYLETIPS: Vælg en blomstret frakke eller jakke som et statement-piece i din garderobe. Denne kombination af blomstermønster med efterårstøj giver dig en markant og iøjnefaldende stil. Bær blomstrede bluser eller kjoler under en ensfarvet cardigan, vest eller sweater for at opnå et varmt og lag-på-lag look.

LÆDER FRA TOP TIL TÅ

Læder præger allerede gadebilledet markant, fra oversized læderjakker til læderkjoler, støvler, tasker – og endda fingerløse læderhandsker. Denne biker-chic trend ser ikke ud til at stoppe, og head-to-toe læder fremstår klart som et modefænomen for efterår og vinter 2023.

STYLETIPS: Selvom det er nemt blot at smide en læderjakke over et par læderbukser og kombinere med læderstøvler for at opnå head-to-toe looket, så kan en cropped lædertop kombineret med en lang lædernederdel skabe et look, der virkelig skiller sig ud. Komplementer med et par læderstøvler. Både ankelstøvler, knæhøje støvler og overknee-støvler vil komplementere stilen godt. Ønsker du en mere dristig stil, kan du overveje en lædertop i stedet for en jakke. En lædertop med dyb udskæring eller detaljer som lynlåse kan tilføje et interessant touch.

LBD MED ET TWIST

Den lille sorte kjole, også kendt som LBD (Little Black Dress), er en tidløs klassiker inden for modeverdenen. Denne ikoniske kjole er kendt for sin enkelhed og alsidighed, og den har en særlig plads i enhver kvindes garderobe. Men det er ikke de sædvanlige små sorte kjoler. Næste vinter vil den lille sorte kjole bekræfte sin ry som en modetrend, med grafiske variationer.

STYLETIPS:


STILFULDT LUKSUS

Stilfuld luksus handler ikke om at vise sig frem med dyre logoer og kendte designermærker. Det handler om at finde tøj, der er elegant og tidløst. Fra klassiske veste og blazere til jeans i god kvalitet kan stilfuld luksus være en god investering, der holder i mange år.

STYLETIPS: Investér i tidløse veste i neutrale farver som sort, grå eller beige for at tilføje et strejf af luksus til dit daglige outfit. En velsiddende blazer i klassiske farver som marineblå, grå eller kamel er et must-have i din garderobe og kan styles med bukser eller over en kjole. Velsiddende mørke jeans er ideelle til at inkorporere stilfuldt luksus i dit hverdagslook og kan matches med en simpel T-shirt eller let bluse. Fokuser på kvaliteten af tøjmaterialer som uld, kashmir og silke for at opnå et luksuriøst og holdbart udseende. Hold dit tilbehør simpelt og elegant med en kvalitetsskuldertaske og klassiske støvler. Overvej at tilføre et interessant twist til din garderobe ved at lade dig inspirere af det vestlige modeunivers med elementer som en læderjakke eller cowboy-støvler.

HVID SKJORTE

Den hvide skjorte har traditionelt været betragtet som en basal del af garderoben. Men i løbet af de seneste sæsoner, hvor designere har dykket ned i “glæden ved at klæde sig på,” er fokus skiftet til “at klæde sig hurtigt”. Holdbare, grundlæggende styles anses nu som de mest attraktive køb. Den klassiske hvide skjorte er rykket fra at være et standardstykke i kvinders arbejdsgarderobe til at stå i centrum.

STYLETIPS: Kollektionerne har introduceret en række friske måder at style skjorten på. Du kan f.eks. lade skjortens ærmer forblive nedrullede og knappet helt op, eller bære den næsten helt åben. Prøv en oversize skjorte og brug den som en kjole, evt. med et bælte om taljen. Nogle af de nye hvide skjorter byder på fine detaljer. Suppler med personlige touch med accessories, såsom en iøjnefaldende halskæde, markante øreringe eller en stilfuld taske. Eksperimentér også med lag-på-lag, som armbånd eller en hat, for et ekstra stilet udtryk.

PEPLUM SNIT

Peplum-stilen er officielt tilbage i modeverdenen, og uanset om du tidligere har været fan af den eller ej, så er det klogt at give den opmærksomhed i denne sæson. Peplum-stilen skaber et smukt silhuet. Det er en perfekt måde at tilføje elegance til et ellers mere afdæmpet outfit.

STYLETIPS: Skab timeglassiluettet med en peplum overdel. Sørg for, at peplum-overdelen passer godt omkring taljen, da en god pasform er afgørende for at fremhæve dens formgivende egenskaber. Sæt en slank nederdel eller bukser til din peplum-overdel for at opretholde en afbalanceret silhuet. Vær opmærksom på længden af peplum-effekten. En kort peplum-overdel kan fremhæve hofterne mere, mens en længere peplum kan give et mere raffineret look. Hvis du har smallere overkrop og bredere hofter, kan peplum-overdele hjælpe med at skabe balance ved at tilføje volumen til overkroppen og give en mere symmetrisk silhuet.

KJOLER OVER BUKSER

Kjoler over bukser er en kreativ og unik måde at udtrykke din personlige stil på. Den giver dig mulighed for at tænke uden for boksen og skabe outfits, der skiller sig ud i mængden. Det giver dig mulighed for at eksperimentere med forskellige teksturer, farver og mønstre.

STYLETIPS: Du kan skabe komplekse og iøjnefaldende outfits ved at kombinere forskellige elementer eller bare holde nederdele over bukser i matchende farver og toner. Hvis dine bukser er ensfarvede, kan du tilføje kontrast ved at vælge en kjole med et andet farveskema eller mønster, evt i strik til de koldere dage. Brug et bælte omkring taljen for at give din kjole og bukser mere definition.

SLIPS TIL KVINDER

Ja, du læste rigtigt. Vi bærer slips nu – inspireret af mændene. Fra hele jakkesæt til oversize skjorter og præcist skræddersyede items er maskuliniteten blevet hjørnestenen i kvinders påklædning, og slipset har fået haute coutures blå stempel.

STYLETIPS: Brug slipset eller det smalle tørklæde omkring din hals og bind en enkel knude foran en klassisk skjorte, for at gøre din skjorte mere spændende, prøv at sætte en nederdel til looket.

BLONDER I SORT OG GENNEMSIGTIGE DETALJER

På catwalken så vi blonder, men udelukkende i sort. Et helt sort outfit udstråler altid elegance og stil. Men kombineret med blonder og gennemsigtige elementer, tilføjes der en sensuel, forførende dybde med et strejf af mystik. Disse silhuetter bliver afgjort must-haves i vores efterårsgarderobe. Gennemsigtige styles er en trend, der ser ud til at fortsætte. Med designere, der hele tiden udfordrer normerne med gennemsigtigt tøj, er det ikke overraskende, at denne stil fortsat fanger os. Ja, du læste rigtigt: Trenden handler om at vise frem – og at fremvise dit undertøj bliver en stor del af efterårsmoden.

STYLETIPS: En sort blonde top eller blondekjole kan styles til forskellige lejligheder. Til en aften ude kan du sætte den sammen med en sort nederdel, høje stiletter og en elegant clutch taske. Til en mere afslappet begivenhed kan du tilføje ankelstøvler og en læderjakke for et edgy twist. En af de mest populære måder at iføre sig gennemsigtigt tøj på er ved at bruge det over eller under andre beklædningsdele. For eksempel kan en gennemsigtig bluse bæres over en undertrøje eller en bodysuit for et mere tildækket look. Når du vælger at iføre dig gennemsigtigt tøj, bør du vælge dit undertøj med omhu. Gennemsigtige beklædningsdele kan også styles med kontrastfarver. Eksempelvis kan en gennemsigtig nederdel kombineres med en farvet underkjole i en iøjnefaldende nuance. Et monokromt look med gennemsigtigt tøj i samme farvetone kan give en elegant og harmonisk effekt.

POLKA-PRIKKER

Vi tager et skridt tilbage til 50’erne. Styles med polkaprikker har gjort deres comeback i 2023-moden, om det så er i mini-, maxi- eller gennemsigtige designs.

STYLETIPS: Et par bukser eller en nederdel med polkaprikker går fantastisk sammen med en enkel denimskjorte, hvilket skaber en afslappet, men stadig stilfuld hverdagsstil. Leg med prikkernes størrelse; hvis du har en bluse med store polkaprikker, kan den kombineres med bukser eller en nederdel med mindre prikker for at give kontrast og fange øjet. Overvej polkaprikker i forskellige farver for at give dit outfit et pift. Du kan endda mixe polkaprikker med andre mønstre, som striber eller tern, for en unik og eklektisk stil. Vær dog opmærksom på, at farverne harmonerer godt. Polkaprikker er tidløse, så hold øje med vintage-tøj med dette mønster. En polkaprikket kjole eller skjorte fra en tidligere æra kan give karakter til din garderobe.

SKOTSK-TERNET

En skotsternet blazer til efteråret? Hvis du vil undgå at se ud som en professor, kan du bære en lingeritop under og kombinere den med denim for et moderne touch. Dette mønster bliver nu brugt i komplette sæt i mere iøjnefaldende farver, hvilket er et skridt væk fra den klassiske punk- eller grungeæstetik.

STYLETIPS: En skotsternet blazer kan matches med alt fra en enkel T-shirt til en fin bluse og bukser. For et efterårspræg, tilføj en let strik eller en skjorte under blazeren og afslut looket med ankelstøvler eller loafers. Style en skotsternet skjorte med jeans og støvler for et afslappet efterårslook, eller bær den under en sweater for ekstra varme. Kombiner en tætsiddende top med en ternet nederdel og et par knæhøje støvler for et sofistikeret udseende. Eftersom efteråret kan byde på køligere dage, er det en god idé at eksperimentere med lag-på-lag. Tilføj en cardigan, en jakke eller en flot trenchcoat oven på dine ternet outfits for både at holde varmen og se stilet ud.

BEIGE TONE I TONE


Frynser er utroligt sjove og kan styles på mange forskellige måder. De ses nu på en lang række beklædningsgenstande, herunder tasker, sko, toppe og kjoler, hvilket giver dig friheden til at bære dem på en måde, der føles helt rigtig for dig.

STYLETIPS: Der bør kun være ét stykke tøj med frynser i dit outfit. Vælg én beklædningsgenstand med frynser og lad den være omdrejningspunktet i dit look – gå ikke all in med frynser fra top til tå. Dette efterår ses frynser som en subtil detalje, ikke som en helhedsudklædning. Så hvis dine frynser har en præget cowboy-stil, så kombiner dem ikke med cowboyhat og støvler, medmindre du faktisk skal til en western-temafest. Og hvis dine frynser minder om 20’erne, så undgå at kombinere dem med lange perlekæder og et pandebånd. Inkorporer i stedet frynser i dit nuværende tøj for at gøre stilen nutidig og cool. Placér frynser på det område af din krop, du gerne vil fremhæve, da frynserne vil trække opmærksomhed dertil. Omvendt, hvis der er et område, du ønsker at nedtone, så undgå frynser her. For eksempel, hvis du ikke ønsker at fremhæve en større barm, så placer frynserne på en nederdel snarere end direkte over brystpartiet.

Embedded from Pinterest

FJER

Hvis der er en trend, vi garanterer, at du vil se overalt denne sæson, er det bandeau eller tube tops som det også hedder. Som en favorit i modeverdenen fra ’90’erne og tidlige 00’ere, giver denne stropløse top os stor nostalgi. Fra lædertoppe til strukturerede versioner er tube toppen vendt tilbage og er bedre end nogensinde – og de er mere alsidige, end du tror.

STYLETIPS: Kombinér din tube top med en højtaljet nederdel i en kontrasterende farve. Vælg gerne et luksuriøst materiale som satin eller silke for at opnå et elegant look. Betragt din bandeau top som et basiselement i din garderobe; læg en let cardigan, kimono, habitjakke eller en løstsiddende skjorte over den. Ønsker du en mere afslappet stil, kan du matche din tube top med højtaljede yogabukser eller træningsbukser kombineret med sneakers. Tilføj en sporty jakke eller en oversized hoodie for at fuldende det athleisure-inspirerede look. Er du i blomsterhumør? Kombinér din bandeau top med en maxi nederdel prydet med blomstermønster og par den med støvler for et drømmende efterårslook. Ønsker du at skabe et sofistikeret og sammentømret udseende? Vælg en bandeau top i samme nuance som din nederdel eller bukser. Dette monokrome look er både trendy og elegant.

TRENCH COAT

Endnu en stærk efterårstrend, som nemt kan adopteres, da den sandsynligvis allerede findes i vores garderobe. Dens genopblussen kommer i to distinkte varianter: den oversize, til tider asymmetriske version, som tidligere har prydet sæsonerne, og den mere traditionelle, fejlfrit strømlinede variant – ofte præsenteret i den tidløse beige nuance.

STYLETIPS: Brug det medfølgende bælte for at skabe en indsnævret talje og en mere feminin silhuet. Du kan også eksperimentere med at erstatte det med et bælte i en anden farve eller stil. Trenchcoats er perfekte til lag-på-lag-looket. Prøv at tilføje en let striktrøje under din trenchcoat, og lad ærmerne stikke lidt ud for et trendy udseende.

.